Η εκπαίδευση κοινωνικών φορέων και προστασία δικαιωμάτων για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες είναι ένα θέμα επίκαιρο, στα πλαίσια του οποίου ο οργανισμός CARDET σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων INNOVADE LI διοργανώνει εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Προστασία δικαιωμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων: Πρόσφυγες, μετανάστες, Ρoμά». Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του έργου «Μεσογειακό Δίκτυο Μετανάστευσης» (ΜΔΜ).

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα μετανάστευσης, το ΜΔΜ το οποίο εργάζεται ενεργά με θέματα μετανάστευσης και ένταξης προσφέρει βιωματικά εργαστήρια για την επαγγελματική κατάρτιση φορέων που εργάζονται σε αυτούς τομείς ή έχουν καθημερινή επαφή με πρόσφυγες, μετανάστες και Ρομά. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα δικαιώματα των προσφύγων, μεταναστών και Ρομά, καθώς επίσης θα αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για το μεταναστευτικό στην Κύπρο μέσα από τις δράσεις του ΜΔΜ αλλά και βιωματικές δραστηριότητες.

Το πρώτο εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημαρχείο Έγκωμης στη Λευκωσία, από τις 9:30 μέχρι τις 15:30.

Το δεύτερο εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, από τις 9:00 μέχρι τις 15:00.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Θα παραχωρηθεί επίσης δωρεάν γεύμα.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως δηλώσουν συμμετοχή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στο 22002103 μέχρι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.